Koirahieronta

KAIKKI koirat koosta, iästä ja aktiivisuudesta riippumatta voivat kärsiä lihasjännityksistä. Jännitykset koira kokee kipuna ja elekielellään koira kertoo omistajalleen, että jokin on vialla. Koira voi olla aggressiivinen, stressaantunut, pelokas tai ärsyyntynyt. Fyysisiä merkkejä ovat mm. notkoselkäisyys, ontuminen, kosketuksen välttäminen tai venyttelyn lopettaminen.

Kipuja aiheuttaa mm. suorituspaineet, traumat, epäsäännöllinen ja epätasainen liikunnan määrä ja laatu sekä erityisesti taluttimesta nykiminen ja huonot ulkoilutusvälineet. Keho pyrkii myös tasapainottamaan vahingoittunutta ja rasittunutta lihasta. Liian pitkät kynnet ja purenta- ja muut hammasongelmat saattavat vaikuttaa luonnollisiin liikkeisiin.

Ajanvaraukset hierontaan ajanvaraussivulta.

Dixie

HIERONNAN MONINAISET VAIKUTUKSET

Hieronta vaikuttaa ihossa, lihaksistossa, hermostossa ja verisuonistossa. Se lisää verenkiertoa, joka saa lihakset mukautuvimmiksi ja notkeimmiksi. Hieronta vaikuttaa positiivisesti myös koiran henkiseen tasapainoon. Käsittely vapauttaa antistressihormoneja ja koirasta tulee rauhallisempi ja tasapainoisempi.

Koirahieronnan vaikutus ennaltaehkäisevänä hoitomuotona on kiistaton. Ajoittain on aiheellista viedä koira hierojalle, joka kartoittaa lihaksiston kunnon yksityskohtaisesti. Jo yhden hierontakerran jälkeen jännitykset voidaan saada laukeamaan useiksi viikoiksi tai jopa kokonaan.

Jos koiran haluttomuuteen liikkua, hyppiä tai harrastaa on ongelmat lihaksistossa, ei kipuja saa puuduttaa lisäämällä vauhtia. Tällöin on tartuttava ongelmaan perin juurin – vähemmän treeniä, enemmän hierontaa ja venytyksiä.

Hieronta on kuntouttavaa – leikkauksen tai onnettomuuden jälkeen aikaisin aloitetun hieronta-, vesijuoksumatto- ja venyttelyharjoittelun avulla koiran lihaskunto palautuu jopa 40 % nopeammin kuin lepohoidossa.

Lihaskuntoa kohottaa vaihtelevat harjoitukset, kuten erilaisissa maastoissa vapaana juokseminen sekä uiminen.

Lisäksi koira terveenä pysyäkseen tarvitsee aivojumppaa, jota tarjoaa mm. kuntoklubiharjoittelu.